top of page
cover-Wim-Soutaer-verbonden-e1538941938574.jpg
play button.png

WIM SOUTAER

logo-entertaining-agency_edited.png

In 2000 nam Wim deel aan de Soundmixshow en werdhij vierde met de cover Easy van Faith No More. De grote muzikale voorbeelden van Soutaer heten Billy Joel, Mike Patton en Elton John.

In 2003 schreef hij zich in voor de audities van de eerste editie van Idool 2003. Soutaer eindigde derde, na Peter Evrard en Natalia Druyts, en kreeg alsnog een platencontract van platenfirma BMG. Tijdens de zomer van 2003 scoorde hij z'n eerste grote hit met de zelfgeschreven single "Allemaal", waarvoor hij beloond werd met een gouden plaat. Tijdens Zomerhit 2003 kreeg de single van Radio 2 ook een prijs voor het beste lied.
 

De tweede single van Soutaer werd een ballade met "Ik hoor bij jou": de voorbode van het debuutalbum "Een nieuw begin". Dat album werd geproduceerd door Ronald Vanhuffel die eerder al succes had met de Nederlandse bands Blof en Volumia. Met de hulp van Xander de Buisonjé leverde hij met "Een nieuw begin" twaalf sterke tracks af. Het album ging meer dan 40.000 keer over de toonbank (platinum).
 

In 2004 kwam Soutaer op de proppen met een derde single, "Voor altijd", een Nederlandstalige cover van Laura non c'e van Nek. Ook met die derde single wist Soutaer zich te handhaven in de hoogste regionen van de Ultratop 50. Net als Natalia ging het idool uit Huizingen met zijn album onder arm de op tournee en liet hij verschillende grote concertzalen vollopen. In augustus 2004 bracht hij zijn tweede album "Twee" en een DVD, opgenomen in het verre Miami, uit. Weer werd dit alles gevolgd door een succesvolle "Twee"-tour doorheen Vlaanderen. Met namen als Maanrock, Suikerrock, Pinksterpop en Marktrock stonden al verschillende festivals in zijn agenda. Tegen de zomer van 2005 bracht Soutaer een nieuwe single uit "Overal", waarmee hij weer mee in Tien Om Te Zien te zien was.
 

Oktober 2005 deed Soutaer een belangrijke stap in zijn carrière en veranderde van management. Bob Savenberg stelde Soutaer voor aan het management van Niels William, waarmee hij dan ook in zee ging: ze maakten samen de single "Die zomer gaat nooit voorbij". Vanaf augustus 2006 was Soutaer een van de 6 Vlaamse deelnemers van het nieuwe VTM-programma Dancing on Ice In februari 2007 bracht Soutaer het nuchtere lied "De wereld draait door", na drie weken ziekenhuis, geveld door een bloedklonter in de hersenen. Na een periode van 4 jaar beëindigde zanger Soutaer zijn samenwerking met de platenfirma SonyBmg. Soutaers nieuwste single "Ze kent me" kwam op 22 juni 2007 uit bij zijn nieuwe platenfirma "Ars entertainment". Het jaar 2008 start met de nieuwe single "1000 manieren" waarvoor ook een videoclip wordt gedraaid in "La Riva" te Antwerpen.
 

In februari startte dan de concerttournee "Een avond met Wim Soutaer" waarbij Soutaer door heel Vlaanderen trok ten voordele van verschillende goede doelen waaronder "To walk again", de organisatie van ex-triatleet Marc Herremans. Tijdens de concerten werd duidelijk dat het nieuwe nummer "Slaap je hier vannacht" heel erg in de smaak viel bij het publiek. Dit werd dan ook de nieuwe zomersingle waarmee Soutaer op 9 augustus, 5 jaar na "Allemaal", weerom de prijs voor het beste lied won op "Radio 2 zomerhit". De zomer werd afgesloten met een exclusieve primeur. De single "Heel de zomer lang" is een unieke samenwerking met "oude rot" Willy Sommers. Het nummer werd meteen gekozen tot supertip bij "Tien Om Te Zien" en was tevens de laatste voorbode van het nieuwe album "Dichterbij" dat sinds 12 september 2008 in de rekken ligt.

In 2009 volgden de singles "Overal ben jij" en "Eerlijkheid" (een cover van Billy Joels 'Honesty'). Eveneens was Wim één van de artiesten die een eigen versie van het gordellied "Zoveel te doen" uitbracht. In 2010 nam Wim het peterschap van de Rode Kruis-campagne 'Bloed geven doet leven' op zich en schonk aan de vele bloeddonoren zijn single "Voorbij" weg.
 

Naast de Nederlandstalige nummers, bracht Soutaer ook dancenummers uit onder de naam Liam South. Soutaer werkt voor dit project samen met Housetrap (artiestennaam van Bart Grinaert) en de Belgische DJ Dave Lambert.

Momenteel trekt hij Vlaanderen rond met 'The Soulbrothers' met Charles en Vincent, twee oude rotten in het vak!!

VIDEO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

FOTO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

INFO

logo-entertaining-agency_edited.png
artist-speelduur.jpg

TIJDSDUUR

40 min

 

euro 2_edited.png

PRIJS

Live on Tape: 40 minuten, 1950 euro exclusief btw.
Wim en Charles van Domburgh, 3750 euro exclusief btw.

artist-optioneel-copy.jpg

OPTIES

Vraag vrijblijvend offerte klank en licht.

Vanaf 350 euro! 

bottom of page