top of page

SISTER SLEDGE BOEKEN

Zoals de naam van de groep het al deels bekendgemaakt is Sister Sledge een rhythm and blues, of specifieker, een disco groep bestaande uit vier zussen

Zoals de naam van de groep het al deels bekendgemaakt is Sister Sledge een rhythm and blues, of specifieker, een disco groep bestaande uit vier zussen, Debbie Sledge, Joni Sledge, Kim Sledge en Kathy Sledge. Enkele singles van de groep die u waarschijnlijk zeer bekend voorkomt en de hoogste pieken heeft bereikt tijdens de gouden jaren zijn, “We Are Family”, “He's the Greatest Dancer” en “Lost in Music”.

Komende uit een artistieke familie was het normaal voor hen om ook verder te gaan in de artistieke branche. Aan jonge leeftijd begonnen zij al te zingen voor de kerk en later dan ook voor politieke gebeurtenissen en liefdadigheidsevenementen onder de naam Mrs Williams’ Grandchildren (dit was de voormalige groepsnaam gegeven door de zusjes’ grootmoeder en eveneens hun begeleidster en zanglerares). Vanwege lokaal succes hebben ze een platencontract kunnen afsluiten bij het muzieklabel Money Back waar zij daar hun eerste single “Time Will Tell” hebben opgenomen. Al snel kregen ze de smaak van het echt artiest zijn te pakken en hebben in minder dan vier jaar hun eerste studioalbum “Circle of Love” opgenomen, een paar continenten overgevlogen om op te treden en naast James Brown gestaan tijdens een optreden in Zaïre, Afrika (tevens hebben ze de naam van de groep veranderd in iets passender namelijk Sister Sledge). Maar dit was nog niet alles, het begin van een mooie carrière voor de vier zusjes moest nog beginnen toen de enige echte Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic wilden samenwerken met de zusjes Sledge. En met zo’n legendes kunnen we al voorspellen dat het zeer goed zal uitdraaien voor de zusjes Sledge. Met twee perfect geproducete studioalbums “We are Family” en “Love Somebody Today” heeft Sister Sledge het ver gebracht in de muziekindustrie.

Met in het totaal 10 goed verkochte studioalbums, tal van bekende singles en een loopbaan van meer dan dertig jaar, is Sister Sledge nog altijd even succesvol als vroeger. Hoewel de groep vandaag de dag nog maar uit drie zusjes bestaat (de vierde zusje, Kathy is aan een solocarrière begonnen) is het zeker de moeite waard om hen aan het werk te zien op het podium.

TARIEVEN

Prijs op aanvraag

EA_logo(RGB).png

FOTO'S

bottom of page