top of page
omslag david vandyck_edited.jpg
play button.png

DAVID VANDYCK

logo-entertaining-agency_edited.png

David wordt in de late jaren zeventig geboren in de tussen Oost en West-Vlaanderen twijfelende gemeente Waregem. In z'n hele kindertijd is het vooral muziek waar het om draait: hij zingt, springt en volgt pianoles. Later, in de grote-mensenwereld, studeert hij handelswetenschappen. Na zijn afstuderen, omarmt de bedrijfswereld hem hartelijk. Papa Vandyck - Brusselaar - is, zonder dat hij het toen besefte, verantwoordelijk geweest voor Davids encyclopedische kennis van het Franse chanson. Brel, Aznavour, Sardou... Noem de namen en David kent hun repertoire.
 

Als de VRT "Vlaams en goed" en VTM "Tien om te zien" uitzendt, prikkelt het Nederlandstalig lied hem danig. De invloed van dergelijke programma's is blijkbaar groot, want "het kwaad" geschiedt: David moet, wil en zàl de showbizz ingaan! Het gezin Vandyck verhuist naar De Haan. De Belgische kust blijkt een weldaad voor de zintuigen en het geluk kan niet op tot de moeder van David ziek wordt. Zeer ziek. Ze overlijdt en laat een immense leegte na. Het is veel als, in één keer, je moeder, je luisterend oor, je beste vriendin gaat...

Muziek biedt troost en verstrooiing, zegt men wel eens. Voor David bleek dat niet anders: hij trekt er op uit, gaat met vrienden en familie naar concerten en ziet de gedrevenheid en het professionalisme van Tura, Perez, Natalia, Soutaer, Bublé, Voisine en Dion. Hun namen zijn zo groot dat een voornaam niet eens meer hoeft...
 

Het is niet de vraag "of", maar "wanneer" David Vandyck gewoon Vandyck wordt, want sinds 2006 gebeurde er voor hem op muzikaal vlak - onverwacht - bijzonder veel: David ging testzingen bij Erik De Burie van de muziekuitgeverij "EDB produktiegroep" in Waregem en greep op verbluffende wijze zijn kans. De stem klonk goed, er werd een nummer gezocht én gevonden dat helemaal bij de stem paste. 'Vervreemd' was een feit. Opgediend met een goeie vleug Marc Cortens (vaste gitarist bij Will Tura) en Wim Van Deuren (Exit April) moest dit de winnende combinatie zijn. En kijk, Radio 2 raakte geinteresseerd en 'Vervreemd' werd in het programma "De Zevende Hemel" voorgesteld aan het publiek en tijdens het item "Het Rapport", waarin elke dag vijf luisteraars hun mening over een liedje kunnen geven, behaalde David Vandyck met deze ballad een score van 86%. Door de wind en desnoods door de regen rijdt David sinds dat moment bijna elke week van De Haan naar Antwerpen voor zijn zang –en spraaklessen bij Sofie (de zangeres) en Claude de Burie (de acteur). Alleen uit leed wordt kunst geboren!

De single "Viva La Fiesta!" komt opnieuw in samenwerking met Marc Cortens tot stand en is in de handel te vinden begin zomer 2007.  Iets zwoeler dan dit nummer was er de afgelopen zomer niet!

VIDEO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

FOTO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

INFO

logo-entertaining-agency_edited.png
artist-speelduur.jpg

TIJDSDUUR

live on tape 40 min.
 

euro 2_edited.png

PRIJS

Live on tape 40 minuten - 1750 euro 
live optreden David Vandyck - 3350 euro

artist-optioneel-copy.jpg

OPTIES

...

bottom of page