De Romeo's boeken Dance-acts boeken Generation Alpha boeken Dana Winner boeken Gers Pardoel boeken Stan Van Samang boeken Gibson Brothers boeken La Folie Jolie boeken Dj allround party  boeken Xander De Buisonjé  boeken Peter Luts boeken Lisa del Bo boeken Tony Hadley boeken DJ Ward vs Droidzie boeken Kim Dejonghe boeken Sam Gooris boeken Christoff boeken Belle Perez boeken Tom Jones boeken Jan Smit boeken Wendy Van Wanten boeken Tatyana Storm boeken Bandit boeken DJ Da Rick boeken Swoop boeken Gipsy Kings boeken Bart Kaëll boeken Johnny Logan boeken Sister Sledge boeken Willy Sommers boeken

Wim Leys

Wim Leys (°3 juni 1976) maakt in januari 2001 een opgemerkt solo-debuut met de single "RAAK". Deze cover van de Nederlandse band "De Kast" haalt heel wat airplay, een bescheiden hitnotering én maar liefst 5 (!) optredens in het TV1 programma "HITKRACHT", meteen een stevige introductie van de jonge zanger. 

Radio 2 is weg van dit verrassende debuut en Wim krijgt de vraag of hij samen met Ro Burms het programma "De Zondagsclub" wil presenteren. Vermits Wim in zijn jonge jaren nog voor enkele lokale zenders gewerkt heeft aanvaardt hij dit aanbod graag. 

Enkele weken voordat Robbie Williams "The road to Mandalay" uitbrengt komt Wim met een Nederlandstalige versie van het 'pam pam pam' deuntje.

Voor de tekst wordt Bart Herman ingeschakeld.En het resultaat mag er zijn : een notering in de Ultratop; een hele zomer Tien om te zien, 3 nominaties voor Zomerhit 2001 (beste debuut, beste song, zomerhit) en een nominatie voor de VTM Zomerhit. Dat uiteindelijk Vanda Vanda en K3 met de prijzen gaan lopen is geen teleurstelling maar een stimulans om verder te bouwen aan een beloftevolle carrière die op een half jaar tijd al op topsnelheid is gekomen.

In januari 2002 is Wim Leys 1 van de 28 gelukkigen die mogen deelnemen aan Eurosong. De Nederlander Ruud Houweling schrijft: Nooit een dag te laat",maar helaas zit er geen finaleplaats in. In juni 2002 verschijnt dan de nieuwe single van Wim Leys. Het wordt een nieuwe versie van "Stiekem gedanst", een nummer van Toontje Lager dat Wim al enige tijd speelt met zijn Nederpop Band. Ook hiermee doet Wim enkele geslaagde tv optredens.

Vanaf maart 2003 speelt Wim naast Ann De Winne, Wanda Joosten, Nadia en Garry Hagger ook mee in de nieuwe versie van Glory Halleluja. De reacties van pers en publiek zijn unaniem positief zodat de Bijbelmusical een jaar later nog eens hernomen wordt. 

Xander de Buisonjé en Raf Van Brussel schrijven speciaal enkele nummers voor Wim. Vanaf 2006 ruilt Wim zijn Nederpop Band voor @Fundum.  Wim Leys & @Fundum kiezen voor vrolijke poppy nummers met een groot meezingbaarheidsgehalte. Zo komen ze ook in contact met de organisatoren van: Vlaanderen zingt wat leidt tot een leuke samenwerking. Ondertussen toert de band mee met de Vlaanderen Zingt toer en krijgen ze ook de kans om in Nederland te gaan spelen. Zo krijgen ze tot in het verre Leeuwarden de mensen aan het zingen en dansen.

Tarieven:

Live on tape: 45 minuten : 650 euro
Wim Leys en The Partyband - 90 minuten: 1995 euro
Wim Leys & @fundum: 60 minuten - 2 muzikanten - 1220 euro
De rockabillies: 75 minuten- met rock'n roll duo en dansinitiatie - 2495 euro

 

Foto's van Wim Leys
Youtube video's van Wim Leys
Contacteer ons

Heeft u een vraag of wenst u een offerte voor het boeken van Wim Leys? Maak gebruik van onderstaande contactformulier!

Vlambiance

Vlambiance staat voor Vlaamse Ambiance, een op maat opgesteld totaalpakket boordevol Vlaamse artiesten !

 

Meer info

Newsletter