Nick & Simon boeken Christoff boeken Willy Sommers boeken Stripact boeken Wendy Van Wanten boeken Belle Perez boeken Sam Gooris boeken Sister Sledge boeken Vengaboys boeken Ballonnen clown boeken Bandit boeken Kim Dejonghe boeken K3 boeken Tony Hadley boeken Frans Bauer boeken Lynn Sisters boeken Gibson Brothers boeken Generation Alpha boeken Bart Kaëll boeken Dina Rodrigues boeken Mario Franco boeken 2 Unlimited boeken Tatyana Storm boeken Dj allround party  boeken Kaboem boeken Guy et les Michelins boeken Natalia boeken Clouseau boeken DJ Da Rick boeken Johnny Logan boeken

Sam Gooris boeken

Sam Gooris boekenToen de film Grease, met John Travolta en Olivia Newton-John, in Vlaanderen een echte dansrage ontketende, ondekte de toen amper 5-jarige Sam dat hij de danskriebels in zich had. Aan schrijven was hij nog niet toe, maar de Grease danspassen kon hij tot in de perfectie imiteren. Jaren later werd het soundmixen ook in ons land een rage. En Sam was er weer bij. In 1989 werd hij met een imitatie van Shakin Stevens Belgisch kampioen. Dat jaar ging er een andere droom in vervulling: Sam mocht een bijrol vertolken in Robbe De Hert's film "Blueberry Hill".

1989 was het jaar van VTM. Vlaanderen ontdekte de commerciële zender en wilde weer weten van het Vlaamse lied. En van toen af ging het allemaal heel snel. Single na single kwam op de markt en in mei 1991 was het echt prijs: Gloria haalde de top 5. Sam Gooris werd een fenomeen in Vlaanderen en een idool voor het jonge, dansgrage volkje. Ondertussen kreeg hij een aanbod van Coca Cola Footwear om voor Benelux de promotie te verzorgen.

In 1992 had Sam zijn superhit beet met "Marijke". Sam stond 17 weken lang in de top 3 genoteerd en behaalde zijn eerste gouden plaat. Meer dan 25.000 Marijke's gingen over de toonbank. In juni 1992 stond Sam 6 weken op nummer 1 in de Vlaamse hitparade met "kom mijn liefste meisje", een nummer uit zijn full cd Marijke.Op het einde van dat succesvolle jaar nam Sam nog een full cd op voor kinderen.1993 stond in het teken van het nieuwe full album. "Kom terug" was de titel van de plaat waarmee Sam wilde aantonen dat hij ook het betere werk aankan. Op "Kom terug" staan twee versies van de alombekende klassieker Wully Bully waarmee Sam wederom een nummer 1 hit scoorde.Na het immense succes van "Laat het gras maar groeien", werd een nieuwe single gereleased "Verlaat me nooit" en verscheen op 24 november 1995 het full album.

Na een korte periode van rust besluit Sam het over een andere boeg te gooien en gaat van start met nieuwe producers, Mon Segers en Berre Bergen, de mensen die instaan voor de successen van Get Ready.Hij vult ondertussen zijn lijstje van hits aan met nummers zoals "Zorgen voor later", Sammaramja Tico Bolero", "Basket Sloefkes", "Oehlala-He Manuela!" en "Vlieg er maar in".Deze singles waren stuk voor stuk terug te vinden in de top 10.Vooral "Basket Sloefkes" hield Vlaanderen een zomer lang in de ban. Dit was de aanleiding om al deze hits te bundelen op een nieuwe full cd met de toepasselijke titel "Op zijn sloefkes".

Deze nieuwe cd wordt op 14 november 1998 boven de doopvont gehouden en bevat 6 schitterende originele songs en 9 onvergetelijke covers. Sam bewijst met deze cd opnieuw dat hij een top entertainer is die voor heerlijke ontspannende momenten kan zorgen, en die iedereen van zijn stoel krijgt om zich te wagen aan een swingend dansje.

Tarieven :

Live on tape (30 min) : 1749euro inclusief btw 

Foto's van Sam Gooris
Youtube video's van Sam Gooris
Contacteer ons

Heeft u een vraag of wenst u een offerte voor het boeken van Sam Gooris? Maak gebruik van onderstaande contactformulier!

Vlambiance

Vlambiance staat voor Vlaamse Ambiance, een op maat opgesteld totaalpakket boordevol Vlaamse artiesten !

 

Meer info

Newsletter