Steve Tielens boeken Cece Noir boeken Dana Winner boeken Stripact boeken Bart Kaëll boeken Lynn Sisters boeken Vengaboys boeken Tom Jones boeken Stan Van Samang boeken Lisa del Bo boeken Natalia boeken Dj Sven Ornelis boeken Sister Sledge boeken Frank-Galan boeken Free Souffriau boeken Sam Gooris boeken Wendy Van Wanten boeken DJ Ward vs Droidzie boeken Nick & Simon boeken DJ Da Rick boeken André Hazes boeken Dance-acts boeken Peter Luts boeken Lissa Lewis boeken Tatyana Storm boeken Jelle Van Dael boeken Bandit boeken Swoop boeken Belle Perez boeken Christoff boeken

Golden Earring boeken

Golden Earring, een Nederlandse rock band opgericht door vier ruwe gasten, George Kooymans, Rinus Gerritsen Fred van der Hilst en Hans van Herwerden en één van de langst bestaande bands ter wereld. Al sinds de beginjaren 60’ staat Golden Earring op het podium en is op vandaag nog ver van het stoppen. In 2011 hebben zij hun 50-jarig jubileum gevierd en dit met twee grandioze albums, een compilatiealbum genaamd “From Heaven From Hell” en een studioalbum genaamd “Tits ’n Ass” die een gouden plaat heeft ontvangen. Niet alleen zij maar ook Nederland viert deze 50-jarige jubileum mee. Het Haags Historisch Museum wijdde een tentoonstelling aan het 50-jarig bestaan van Golden Earring met allerlei tentoongestelde elementen uit hun muziekgeschiedenis zoals hun muziekinstrumenten, posters, Lp’s... maar nu even kort samengevat hoe het allemaal begon.

Het eerste wat jullie waarschijnlijk willen weten is hoe de band aan zijn naam is gekomen. Het zit zo dat Golden Earring vroeger verschillende namen had zoals The Tornados maar de naam werd al gebruikt door een andere band uit Groot-Brittannië. Deze werd toen veranderd naar The Golden Earrings, genoemd naar het liedje "Golden Earrings" van Peggy Lee. Het duurde niet lang voordat ze hun naam opnieuw moesten veranderen naar iets anders omdat de naam al gebruikt werd voor een titel van een film en zijn thema lied. In 1969 stond de bandnaam definitief vast, dit als Golden Earring. De band werd officieel opgericht door George en Rinus in 1961, maar de twee andere nakomers vergezelden de twee al vlug. Samen speelden ze covers van de instrumental rock bands zoals The Shadows en The Ventures. De band werd na enkele jaren opgemerkt door een Nederlandse producer die samen met hen hun debuutalbum en later nog meer albums heeft opgenomen. "Please Go" was hun eerste succes. Weinig jaren later kregen ze wat internationaal succes en werden bekend bij de meesters van psychedelische rock zoals Jimi Hendrix en Janis Joplin. Het is zo dat ze niet bleven bij instrumental rock en nederbeat, ze gingen ook met hun tijd mee en hebben enkele psychedelische albums uitgebracht. Het is pas toen ze in het voorprogramma van The Who mochten spelen dat de band uit de grond barstte en alom bekend werd in de rockindustrie. Op dit moment brachten ze ook hun topsingle "Radar Love" uit. Samen met grote rockartiesten stonden ze op het podium, zoals Santana, Rush, ZZ Top, Eric Clapton...

De band heeft in de komende jaren veel roem maar ook tegenstrijdigheden gekend, wat maakte dat de band zich enkele decennia niet zoveel meer van zich liet horen. De band heeft sindsdien wat ups en downs gehad, maar sinds hun laatste studioalbum zijn ze herrezen en klaar om de boel op stelten te zetten.

Tarieven

Prijs op aanvraag

Foto's van Golden Earring
Youtube video's van Golden Earring
Contacteer ons

Heeft u een vraag of wenst u een offerte voor het boeken van Golden Earring? Maak gebruik van onderstaande contactformulier!

Vlambiance

Vlambiance staat voor Vlaamse Ambiance, een op maat opgesteld totaalpakket boordevol Vlaamse artiesten !

 

Meer info