Johnny Logan boeken Stripact boeken Clouseau boeken La Folie Jolie boeken Dj Sven Ornelis boeken Ballonnen clown boeken Tony Hadley boeken Robby Longo (the voice) boeken K3 boeken Lissa Lewis boeken Lisa del Bo boeken Luc Steeno boeken Günther Neefs boeken Frank-Galan boeken Dj Regi boeken Swoop boeken Peter Luts boeken PartyTrooperz boeken Wendy Van Wanten boeken Christoff boeken Nick & Simon boeken DJ Da Rick boeken Lindsay boeken Alex, Rudi en Ilse boeken Bart Kaëll boeken DJ Ward vs Droidzie boeken Frans Bauer boeken Mario Franco boeken Jelle Van Dael boeken Tom Jones boeken

Gipsy Kings boeken

Onze Frans-Catalaanse vrienden zullen u de hele avond doen dansen tot de volgende zon opkomt. Bestaande uit zeven leden van Spaans-Catalaanse achtergronden brengen zij u de moderne versie van flamenco, flamenco met een popachtige sound. Het ontstaan van Gipsy Kings bestaat uit een zeer interessant verhaal die ik u nu zal vertellen.

De groep bestaat eigenlijk uit één grote familie, de Reyes’ en de Baliardo’s. Indertijd toen de Spaanse Burgeroorlog uitbrak moesten de grootouders van de Reyes’ en de Baliardo’s vanuit Catalonië naar Frankrijk vluchten om daar hun nieuw leven te beginnen. Met zich brachten ze ook hun Catalaanse muziekculturen mee, de rumba flamenco en Catalan rumba, muziekstijlen die oorspronkelijk uit Cuba kwamen. Deze muziekstijlen worden gekenmerkt door het gebruik van flamencogitaren en slagwerkinstrumenten zoals castagnetten, cajóns en lichaamspercussie. Naast hun werk namen ze ook de tijd om wat rust te vinden in hun lievelingshobby, dit soort muziek maken. Deze hobby kwam in de opvolgende jaren alsmaar belangrijker voor de familie dat ze die doorgaven naar de volgende generaties. Dit brengt ons nu eind jaren 70’, de oprichting van Los Reyes of zoals ze in het Engels zeggen, Gipsy Kings. In het begin waren de Gipsy Kings een gewone muziekgroep spelend voor het vermaak op trouwfeesten, festivals en op straat. Later die tijd hadden ze twee studioalbums uitgebracht met de naam “Allegria” en “Luna de Fuego”, die beiden weinig succes kregen op de markt. Het was pas met hun derde studioalbum “Gipsy Kings” dat ze een wereldwijd succes werden, met de singles als “Djobi Djoba”, “Bamboléo” en “Un Amor”. Ze brachten een nieuwe, modernere stijl van flamenco met deze en hun opvolgende albums uit, wat ervoor zorgt dat ze heel goed op de markt liggen als artiesten.

U kunt u dus verwachten aan een spectaculaire show met zeven zangers, zeven gitaristen, zeven wereldbekende artiesten.

Tarieven

Prijs op aanvraag

Foto's van Gipsy Kings
Youtube video's van Gipsy Kings
Contacteer ons

Heeft u een vraag of wenst u een offerte voor het boeken van Gipsy Kings? Maak gebruik van onderstaande contactformulier!

Vlambiance

Vlambiance staat voor Vlaamse Ambiance, een op maat opgesteld totaalpakket boordevol Vlaamse artiesten !

 

Meer info