Peter Luts boeken Will Tura boeken Dance-acts boeken Dana Winner boeken Jennifer Berton boeken Gers Pardoel boeken Belle Perez boeken André Jr Hazes en Roxaenne boeken Gipsy Kings boeken Xander De Buisonjé  boeken Dj Steve boeken Swoop boeken Lissa Lewis boeken 2 Unlimited boeken Johnny Logan boeken Tony Hadley boeken Amaryllis Temmerman boeken Steve Tielens boeken Eveline Cannoot boeken Alex, Rudi en Ilse boeken Paul Severs boeken Nick & Simon boeken Generation Alpha boeken Christoff & Lindsay boeken Dj Sven Ornelis boeken Stan Van Samang boeken Bart Kaëll boeken Willy Sommers boeken Christoff boeken

Bart Kaëll boeken

Bart Kaëll boekenBart Kaëll werd geboren als Bart Gijselinck op 2 augustus 1960 te Oudenaarde en bracht er zijn kinderjaren en jeugd door in de veilige omgeving van Ename. Tot zijn 16 jaar doorliep Bart de scholen in zijn geboortestreek.

Snel werd duidelijk dat Bart een passie had voor tekenen en muziek. Daarom volgde hij ook notenleer en gitaarlessen in de Stedelijke muziekschool van Oudenaarde, en later ook avondlessen "publiciteitstekenen" aan de Academie van Maagdendale.

Na het beëindigen van zijn middelbare studies werd hij, na een streng ingangsexamen, aangenomen als student aan het Herman Teirlinckinstituut te Antwerpen en leerde Bart heel wat uit het showbissvak.  Maar de eerste echte ervaring deed hij op in de kustshows van de Nationale Loterij.

1982 - Bart werd gecontacteerd voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Het was ook dàt jaar dat "Bart" besluit "Bart Kaëll" te worden en professioneel zanger.

1983 - Bart nam een eerste maal deel aan de Eurosong en werd derde met "Symfonie", een eigen compositie en tekst. Na deze eerste single volgden vele andere nummers, onder andere "Hallo dag Bart" en "Op mijn eiland".

1986 - Bart kreeg de waardering die hij verdiende met "La Mamadora". Dat zelfgeschreven nummer werd een superhit, meegezongen door jong én oud !

1987 - Bart deed nog eens mee aan Eurosong en werd tweede met een eigen compositie "Carrousel".

1989 - Toen kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden succesliedjes als "De Marie-Louise", "Duizend terrassen in Rome" en "Zeil je voor het eerst", allemaal goed voor platina. Dankzij VTM kregen Vlaamse artiesten meer kansen en de ene hit volgde de andere op. Bart werd door VTM gecontacteerd om de VTM-Mini-playback-show te presenteren en dat werd een schot in de roos. Nadien kreeg hij de presentatie van de Soundmixshow toegewezen (en vervulde die taak 10 jaar met zijn gekend enthousiasme). Ondertussen waren reeds diverse gouden en platina lp's en cd's verschenen. Hits als "Mooi om te zien", "Marlène", "Mooi weer vandaag" en "Samen in de zon" wisselden elkaar af.

1994 - Bart volgde Walter Capiau op als presentator van "Het Rad van Fortuin". Dat werd door het publiek zéér goed gesmaakt want Bart brak het "Rad van Fortuin-marktaandeel-record".1998 - Bart staat er terug met een nieuwe full-cd "Noord en Zuid" met 12 internationale zeemansliederen, vertaald door Johan Verminnen. Daaruit volgden enkele singles waaruit de hit "Ik heb je lief", een vertaling van "The last farewell" van Roger Whitaker.

2006 - Bart gaat in zee met de succesvolle manager van Laura Lynn, Patrick Vandewattijne. Voor de zomersingle "'T IS VOLLE MAAN VANNACHT", waarvan Bart zelf tekst en muziek schreef, ontving hij tijdens "Zomerhit" van Radio 2 de "ambiancemaker-trofee" van 2006 !

2007 - Wordt voor Bart een jubileumjaar als "25 jaar professioneel zanger" en dat wordt feestelijk gevierd met verschillende concerten.
Bart was ook te gast op het Schlagerfestival en trad er op voor 30.000 mensen in 4 dagen. 
In dit jubileumjaar verschijnt ook een nieuwe full-cd met alle grootste hits van Bart én nieuwe liedjes.
De agenda van Bart Kaëll staat ruim volgeboekt met optredens dankzij zijn stijlvol entertainment en Vlaams en internationaal repertoire.

Tarieven :

Live on tape: 3475 euro - 40 minuten
Live on tape - 3975 euro - 40 minuten (na 23u30)

Volgspot met bediening zit in de prijs inbegrepen!

Foto's van Bart Kaëll
Youtube video's van Bart Kaëll
Contacteer ons

Heeft u een vraag of wenst u een offerte voor het boeken van Bart Kaëll? Maak gebruik van onderstaande contactformulier!

Vlambiance

Vlambiance staat voor Vlaamse Ambiance, een op maat opgesteld totaalpakket boordevol Vlaamse artiesten !

 

Meer info