top of page
Willy-Sommers omslag.jpeg
play button.png

WILLY SOMMERS

logo-entertaining-agency_edited.png

Willy Sommers (Ukkel, 9 augustus 1952), geboren als Willy De Gieter, is een Vlaamse zanger en tv-presentator. Hij volgde notenleer, piano en saxofoon op de Anderlechtse muziekacademie. Hij behaalde ook het diploma regent Nederlands, Engels en Duits, maar stond vanwege zijn muzikale roeping nooit voor de klas.
 

In 1967, richtte Willy met een paar vrienden een rockgroepje op, The Sons Of Abraham. Na één jaar liet hij het rockgenre achter zich en werd leadzanger van een populaire band in het Pajottenland, The Yeats. Deze hielpen onrechtstreeks mee aan de basis van zijn muzikale loopbaan. Toen hij twee jaar in de groep zat, kwam hij op kerstavond 1970 in contact met Roland Verlooven (Armath), muziekproducer bij het gerenommeerde label Vogue. Deze werd zo'n beetje de stuwende kracht van het muzikale Sommers-succesverhaal. Met "Het is weer morgen" kwam platenfirma Vogue in maart 1971 uit met een nieuwe muzieknaam in Vlaanderen, Willy Sommers. De verzamelde muziekpers beoordeelde het nummer en de artiest als een verfrissend muzikaal geluid. Ruime airplay zorgde voor een groeiende Sommers fanscene, maar daar bleef het dan ook voorlopig bij.
 

Met het uitbrengen van "Zeven anjers, zeven rozen" in datzelfde jaar (1971) werd de absolute doorbraak van Willy Sommers in Vlaanderen een feit. Hij verkocht meer dan 100.000 plaatjes in Vlaanderen en stond 19 weken nummer één in de hitparade. Ook de Spaanse, Duitse en Franse charts moesten eraan geloven want "Sieben küsse, sieben rosen" en "Siete rosas, siete besos" waren kaskrakers. Het jaar nadien stond hij dagelijks op het podium met zijn eigen professioneel orkest "De Sommerstip". Zijn fanclub werd op dat ogenblik één van de grootste in Vlaanderen, met 12.000 leden. Op muzikaal vlak reeg hij de hits aan elkaar : "Sympathie is geen liefde", "Weet je nog die slow" en "Van 's morgens vroeg tot 's avonds". Als blijk van erkenning kreeg hij op 20 november 1972 zijn eerste gouden plaat voor de verkoop van 500.000 singles in amper twee jaar tijd. Sommers had naast succes in eigen land ook in de buurlanden een bloeiende muzikale carrière. In 1973 stond Willy voor de Franse tv-camera's in het spraakmakende Cadet Roussel van Guy Lux. In de Spaanse top-50 bloeide nog steeds zijn "Siete rosas, siete besos".

In 1974 werd de zanger uitgeroepen tot populairste artiest van Vlaanderen en mocht hij voor het eerst de Zomerhit trofee ontvangen met het nummer "Blijf nog een uurtje bij mij". Hij startte met een recitaltournee door Vlaanderen. In 1975 kreeg Willy Sommers opnieuw goud voor "Dans met mij tot morgenvroeg". Op 22 augustus 1975 debuteerde hij op het Duitse Schlagerfestival, waar hij nadien nog vele malen te gast zou zijn als populairste Vlaming. In 1976 bracht Willy de single "Holiday" uit. Hij stond ermee vijf maanden lang in de top-10. Ruim twee jaar later, 16 januari 1978 komt de Duitse versie van Holiday binnen op de 35ste stek in de charts. Op 23 november van datzelfde jaar ondertekent Willy Sommers een contract met platengigant Philips/Polygram voor de komende decennia.

 

De jaren tachtig waren moeilijk voor de Vlaamse muziekindustrie en slechts enkele muzikale namen konden nog overleven. Aan hits en vooral optredens had Willy Sommers alvast geen gebrek : "Naar de zee", "Ken je nog die slows", "Dallas", "Jij", "Vlaanderen de leeuw" (wat een klassieker zou worden en nog steeds luidkeels meegebruld wordt op menige studenten-cantussen). Op het eind van de jaren tachtig kwam er een keerpunt bij de start in Vlaanderen van het eerste commerciële televisiestation VTM.

Op vraag van de tv-pioniers Mike Verdrengh en Guido Depraetere zal Willy Sommers samen met Bea Van Der Maet vanaf 1989 op VTM het muziekprogramma "Tien om te zien" (TOTZ) presenteren. Het programma werd een begrip in Vlaanderen en gedurende meer dan 10 jaar zou het dan ook onafgebroken in de top-10 staan van de CIM-kijkcijfers. In 1989 bracht Willy het nummer "Het water is veel te diep". Onder impuls van het opgestarte muziekprogramma vlogen de singles over de toonbank en in mum van tijd kreeg het nummer een gouden randje. Enkel Will Tura hield Sommers op dat moment van de nummer één in de hitparade. De nummer één voor Sommers was er meteen daarna in hetzelfde jaar met "Als een leeuw in een kooi".

Singles als "Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw" en "Kijk eens diep in mijn ogen" (een duet met diva Wendy Van Wanten) werden een evengroot succes.

Nu treedt Willy nog steeds op, met dezelfde flair en met dezelfde steengoede hits als toen.

VIDEO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

FOTO'S

logo-entertaining-agency_edited.png

INFO

logo-entertaining-agency_edited.png
artist-speelduur.jpg

TIJDSDUUR

Live on tape: 40 minuten

Live : 75 minuten

 

euro 2_edited.png

PRIJS

Live on tape - privé tot 200 personen - 4750 euro

Live on tape - 6500 euro

Kerstconcert - 90 minuten - 9650 euro

Prijzen ex 6% btw.

In juli en augustus wordt enkel live gespeeld.

artist-optioneel-copy.jpg

OPTIES

Vraag vrijblijvend offerte klank en licht!

Vanaf 350 euro.


 

bottom of page